Alotetaan nyt vaikka sittenniistä huonoista kuulumisista joita on parin viikon sisälle enemmän ku riittävästi.. 

 Viikko sitten sunnuntaina koko porukka (Siru,Jeppe,Majuri) oli normaalisti viettämässä eloisaa sunnuntai aamua... Jeppe tulee yhtäkkiä vaan pyörimään minun jalkoihin (ei kovin jeppemäistä) mutta ajattelin että sillä on kumminki vaan joku hellyydenkipeys iskeny yhtäkkiä.. No se sitte vielä käy isoja paimentamassa mutta ku se on tulossa takas minun luo nii huomaan että se ei laske kunnolla painoa vasemmalle etujalalle .. No kattelin sitte sitä jalkaa ja huomasin että sillä on anturoiden välii pistäny joku keppi tms.. no side jalkaa että siihe ei mee mitääää.. mutta kaiken kivan lisäksi se jalka oli ilmeisesti myös nyrjähtäny.. No kolmijalkasuus ei paljo  menoa hidastanu ja jalka oli kutakuinki kunossa jo samana iltana... mutta ei kumminkaan maanantiana menty harkkoihin vielä sillä jalalla....

No maanantai aamuna sitte Siru tulee veljen kans meille... Siru aristaa toista silmäänsä ... Se oli leikkiessää pallon saanu siihe sitte ku oli heilunu tapansa mukaan... :( No mentiin sitte rinteelle sen kans ja Riika anto ransun silmätippoja että sain laittaa siihe sirun silmää.. hetkessä neiti piettiki silmäänsä oikein mallikkaasti taas auki..Sirulle pitää muute antaa erityismaininta mallikelpoisesta liikkumisesta yleisillä paikoilla ja yleisissä kulkuvälineissä (meiä tapauksessa suurimmaksi osaksi linja-autot)..Ainoa mikä pitäs saaha vielä pois on rähiseminen toisen koiran tullessa vastaan.. Turvallisuuden tunetta rinteellä liikkuessa tuo se kun tietää että siru ei yksinkertaisesti voi sietää juopuneita ihmisiä.. Tai siis se ei välitä vaikka ihminen ois kännissä kunhan se jättää sirun rauhaan mutta pienikin ele sirua kohtaa saa se rähisemään.. Uskaltaa jättää kaupan pihallekki vähäksi aikaa yksin ku tietää että sitä ei siittä kuka tahansa mene ottamaan irti. Silmänisku

Tiistaina lähen rinteelle yksin kun tiesin että oltais menossa riikan kans kaupungille joten koiria ei voi ottaa mukaan... Jäin kumminki riikalle yöksi ku illalla kävin vielä kentällä ku oli alkeiskurssin viimine kerta ( mie olin alkeiskurssilla vetäjänä) ja illalla kurssi jälkee ei menny enää linkkuja meille päin (eläköön rovaniemen syrjäkylät)

Keskiviikkona mulla on ei niin mukava herätys.. saan äitiltä 8 aikaa viestin että jepellä on puoli naamaa turvoksissa ja että näyttää just siltä ku sillä ois pingispallo suussa , silmä vuotaa... Epäilen heti että ampiainen ois pistäny, soitan kasvattajalle samaa epäilee hänkin...EL kans .. EL aika saatiin vasta illaksi..... Oli muuten minun muisti pisin päivä oottaaa että sinne EL päästii.. äiti oli aamulla antanu jepelle jotaki särkylääkettä ja turvotus alko joskus 14 maissa laskemaan pikku hiljaa, koira joi normaalisti eikä elämänilossa ollu mitään muutosta... Täysillä mentiin vieläkin, turvotus ei mitää haittaa kerta ei kolmi jalkasuuskaa ;) Illalla EL. diagnoosiksi Purema kasvoihin.Sai kahet lääkkeet ja silmävoiteen vuotavaan silmään ..EL sano myös että silmävoidetta voitais sirullekkin laittaa kun kerrottiin pallon iskusta silmään.. saatiin samaa silmävoidetta mitä riika antoi laittaa ransulta =)

Sitten päästään hyviin kuulumisiin

Keskiviikolle tapahtui jotakin hyvääkin.. Vanhempi isoveli tuli tyttö ystävänsä ja aivan ihanan siperianhusky pentunsa kanssa meille.. :)) SIperialaisen nimi on matti ja ikää vaivaset 4 kk :) Aivan älyttömän mahtava ihana pikku otus :) Meiän koirilla ainaki oli hauskaa ku talossa oli muutaman päivän pentu ( kieltämättä varsinkin jepellä , välillä myös sirulla ja majurilla oli hermot vähä tiukilla ku penulla oli niin paljon virtaa ja tahtoa leikkiä) ;))

Torstaina Matti oli keksiny aivaa ihanan leikin... Ainaki omasta mielestää se kävi yhessä rapaojassa vähä leikkimässä ja oli sitte sen näkönenki .. ;) valkoset kohdat oli aivan save,mudan tai jonku vastaavan peitossa... Nooh majuri ja matti pääs sen kunniaksi sitte semmoiselle 6 KM lenkille ku lähettii uittaa koiria .. Majurin mielestä ei ole varmaan mitää niin mkukavaa puuhaa ku pulahtaa ihanaan kemijokeen :) tai no joo jos ruokaa ei lasketa ;)Takasi tulo matkalla nähtii sitte poroja Majurilla on ainaki paimennus viettiä enemmän ku riittävästi .. Se tempo hihnassa oikein mukavasti halutessaan poroja paimetamaan.. Matti vaan nätisti istuskeli ja tyytyi katselee kauempaa vaikka olis kyllä varmasti koittanu kiinni saaha jos ois irti päästetty.. :D

Perjantaina sitte piitkän tauo jälkeen pakattiin koko heela koira lauma mukaan suunnaksi agility kenttä.. aah mikäs sen ihanempaa .. meiän lisäsi kentällä oli riika ransun kanssa... Matin keskittyminen meniki sitten ransuun .. Majurin kanssa tettiin pieniä pätkiä.. Ja ajatelkaas tää meidän kotakti pelkuri suostu menemään niin A:an ku puominki.. Keinua ei ees yritetty ku nää "turvallisemmat " meni niin hienosti.. Kepit pitäs hioa takas kuntoon niin josko sitä epävirallisiin pääsis joskus..... Häiriö treeniä pitäs vaa saaha vielä ruuutkasti.. :)) Sirulla meni tuttuun tapaan vähänsäätämisen puolelle , kuuma ilma, keskittyminen hukassa. otettiin puomia pari kertaa ja kyl se sen hyvin veti.. ;) Krööhöm sitten jeppe.... Herra kävi hiemaisen kuumana ja veti ihan omaa sooloa siellä , rengas hypättiin hienosti välistä, kauhea haaste räksytys päällä ,puomin alatulo kotakti hukassa... Vauhtia ei kyllä puuttunu paitsi käväs se välissä off:illa mutta äkkiä se taas käynnisty :))

Tänään oli sitte harkat.. Ihan kivasti meni.. Vauhti vähän hukassa ja minun ohjaus on edelleenki ihan pyllystä.. koirahan se kyllä osais mutta itellä riittää opettelemista ja paaaaaljon...  =)) Positiivisea yllätyksenä huomasin että jeppeä voi nykyää piettää kentän reunalla irtikki ilman että se saa jonku syöksymis kohtauksen muiden luo.. nätisti se vaan seuras minua vaikka harkoissa oli melkein uus tuttavuus ,Ella kiinis joka on kyllä ollu meiän harkoissa josskus kaauan sitten mutta nyt sillä on ollu taukoa kaaauan...Lämppäri esteinä meillä oli 4 hyppyä ja putki joilla terkoituksena oli harjoitella takanaleikkausta putkeen joka onnistu jepeltä ihan ookoo , mitä nyt aluksi vähä vauhti tökkäs mutta kyl se siittä lähti :)) Meillä loppu harkat melko aikasin niin otettii jepen kans kahella hypyllä etenemistä.. rimat maassa lopusssa kuppi tarkoituksena se että saisin tuon irtoamaan paremmi ja eihän se vauhtikaan haitaksi ole..(paitsi että en välttämättä ite pysy kohta perässä..)

Kirjoittelen taas..

Loppuun lähitulevaisuutta...

8.8 Jepellä virallinen polvi ja silmätarkastus.
16.8 Oulu virallinen agi (Jeppe)(?)
22.-23.8 keminmaa virallinen agi (PM) (Jeppe)
29.-30.8 Rovaniemi virallinen agi(Jeppe)